Coronavirus FAQ vragen

 

Wat is het coronavirus?

 

Coronavirussen kunnen infecties aan de longen en luchtwegen veroorzaken. Er zijn verschillende soorten, waarvan MERS en SARS de bekendste zijn. In de Chinese stad Wuhan werden in december de eerste mensen ziek van een nieuw soort coronavirus. Over dit specifieke virus is nog veel onbekend.

 

Kun je ook besmet raken als je een pakketje uit China bestelt?

 

Nee, het virus verspreidt zich via mensen en dieren. Buiten het lichaam kan het virus niet goed overleven. Zeker niet op karton, verpakkingsmateriaal of andere spullen.

 

Wanneer is de verwachting dat China weer gaat werken?

 

De uitbraak van de Coronavirus epidemie is in China begonnen gedurende het Chinees Nieuwjaar. Tijdens het Chinees Nieuwjaar zijn ondernemingen altijd 3 weken gesloten wegens nationale vakantie. Echter, ter voorkoming van een snelle verspreiding van het virus was door de Chinese overheid bedrijven verboden om voor 18 februari 2020 werkzaamheden te hervatten. Daarmee lag tevens de gehele infrastructuur m.b.t. afhandeling transport stil en was er geen pakket verzending mogelijk. Tussen 19 februari 2020 en 01 maart 2020 zijn de meeste Chinese bedrijven weer opgestart.

 

Wanneer is de verwachting dat onze pakket verzending weer op gang komt?

 

Ingaande 19 februari 2020 zijn de eerder door ons verpakte orders en voor verzending bij de transporteurs aangeboden (orders) pakketten verder afgehandeld door de Chinese douane. Echter kunnen wij tot onze spijt nog geen toezeggingen doen m.b.t. een exacte datum van aan huis levering. De douane en pakket bezorgers hebben nog steeds een enorme achterstand te verwerken. Daarbij komt dat sinds de EUROPESE UNIE ook deel uitmaakt van de COVID-19 PANDEMIE, overheidsmaatregelen zijn opgelegd die ook regionaal van invloed zijn op beperkingen van import- en transportmogelijkheden.

 

Krijg ik mijn pakketje wel?

 

Het pakket ontvang je. Wij willen je alleen om begrip vragen omdat door deze overmacht situatie onze standaard levertermijnen voor de meeste producten niet kunnen worden nagekomen. Hoe lang kan het nog duren? Mogelijk tot 3 keer zo lang. Wij bieden hiervoor onze excuses aan. Ter compensatie ontvangen onze klanten bij te late levering een kortingscode van 15% op een toekomstige bestelling.

 

Waarom kan ik niet direct mijn geld terug krijgen?

 

De Corona virus pandemie begint nu meer en meer negatieve invloed te krijgen op transport en logistiek. De levertermijnen vermeldt in onze leveringsvoorwaarden kunnen wij door de ontstane overmacht situatie niet nakomen. Zodra pakketten na bestelling het magazijn hebben verlaten is er voor ons geen controle meer over het annuleren van de uiteindelijke aflevering door derden. U dient daarom eerst uw bestelling te ontvangen voordat u kunt besluiten het terug te sturen en het aankoopbedrag retour gestort te krijgen.

 

Kan ik in contact komen met de klantenservice?

 

Uiteraard is dat altijd mogelijk. Het contactformulier vind je hier. Houd er rekening mee dat als je vraagt waar je bestelling blijft, eenzelfde soort antwoord wordt gegeven als de informatie op deze pagina. Door de vele vragen over de Coronavirus epidemie situatie duurt onze reactietijd langer dan gebruikelijk.

 

Wij vragen om begrip

 

Wij willen begrip vragen voor de onvoorziene situatie. Wij hebben de gevolgen van dit virus niet in de hand, zo ook de aanwijzingen van de Chinese overheid niet. Jouw bestelling is of gaat gegarandeerd onderweg. Nogmaals onze excuses voor het ongemak en dank voor je begrip.

 

Leveren wij mondkapjes, thermostaten en dergelijke?

 

Door de hele situatie rond het Corona Virus is er bij onze leveranciers zeer beperkte voorraad van mondkapjes, thermostaten, filters en dergelijke. Hierdoor kunnen wij niet de benodigde producten kunnen inkopen om alle orders te voldoen. Hierdoor zullen bestelling voor dit soort producten door ons in backorder worden geplaatst en verzenden wij deze zodra wij weer beschikbare voorraad hebben. Ondanks deze crisis kun je erop rekenen dat wij onze uiterste best doen om jouw bestelling zo spoedig mogelijk te leveren.

 

Heb je een mail gehad met de vraag bij te betalen voor je order?

 

Dat klopt. Heden ten dage staan de prijzen goed. Echter van enkele orders zijn er producten verkocht voor te lage prijzen. De strekking van de mail is als volgt:

 

Door de huidige wereldwijde Corona crisis situatie is de vraag exceptioneel gestegen. Hierdoor zijn ook de inkoopprijzen heel erg hard gestegen. Jouw bestelling is geplaatst in de periode voor de grote veranderingen qua prijs op de markt. Helaas is het voor ons onmogelijk om jouw product tegen deze prijzen heden ten dage te leveren.

 

Vervolgens hebben we je een aanbod gedaan om bij te betalen of een ander model geleverd te krijgen. Aangezien tegenwoordig veel spam berichten worden gestuurd met vraag om te betalen willen we met deze informatie op onze website laten zien dat de mail die je gekregen hebt geen spam of pishing mail betreft.

 


Onze excuses voor het ongemak.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »